Van dokter naar dokter naar dokter naar dokter , …

In deze blog gaat het mij om de erkenning van (on)erkende chronische ziekten , en een sociaal vangnet voor die mensen !

Het is niet mijn bedoeling om eindeloze discussies uit te lokken over dokters die al dan niet de juiste diagnoses hebben gesteld of over “kwakzalvers” die per sé bij naam moeten worden genoemd …

Daarom hebben deze bij mij allemaal maar 1 naam : de arts ( laat mij dat duidelijk zijn , dat dit een heel andere zaak is )

Hier begint mijn blog :

Het begin van mijn andere leven , voor de rest van mijn leven …

Verschillende diagnoses gekregen maar tot op de dag van vandaag nog steeds geen goeie binding van allemaal gekregen …

Het was allemaal begonnen met overmatige opvliegers , ze bleven maar duren en mijn opgewektheid begon stillaan plaats te ruimen voor een lichaam dat er de brui aan wou geven . Toch nog een paar weekjes proberen doorwerken maar omdat het uiteindelijk niet meer ging ben ik toch een langsgegaan bij mijn huisarts . 

Ik had altijd het gevoel dat ik aan het overhitten was , ondraagelijk ! Eerst dacht ik mss zit ik in mijn menopauze , 35 jaar er zijn er zo nog … Uit bloedafnames bleek dan dat ik klierkoorts had , toch efkes van onder de voet geweest . B-12 spuitjes gehad 3 maand en k was er weer effe door . Ondertussen blijven werken , nog 2 weekjes verlog genomen en in september … Bam …

Mijn klachten werden alleen maar erger , overhitting , migraine die soms dagen duurde , spierpijnen overal en altijd ,.. Nu ge kunt zeggen , en dat heb ik jaren gedaan , voor de meeste dingen zijn pillekes en dat gaat wel over met den tijd … Da was soms ook wel zo , maar je kunt nie de rest van je leven zomaar pilletjes nemen voor een ophoping van dingen waar eigenlijk een oorsprong van is . 

Ik heb het geluk dat mijn huisarts mij begrijpt en luisterd naar mijn verhaal , ze is empatisch als het moet maar drukt mij ook met de neus op de feiten . Omdat mijn klachten al een hele tijd bleven erger worden kon mijn huisarts mij niet meer helpen en stuurde mij door naar het ziekenhuis in Lokeren . De behandelende arts besluite na het luisteren van mijn klachten dat er inderdaad iets was dat degelijk moest worden onderzocht …

Botscans , spiertesten , bloedafnames aan de lopende band , slaapkliniek gedaan en dit was de conclusie : 

De criptotetenietest was positief , uit het slaaplabo was gebleken dat ik heel onrustig sliep en tijdens de slaap heel veel spasmen had ( hoewel ik het gevoel had dat ik steeds goedgeslapen had ) ik was dus eigenlijk nooit niet uitgeslapen en mijn lichaam kon nooit recupereren .CVS is ook ter sprake gekomen en alweer een door wijzing naar een arts een gynaecoloog  . 

Gezien dat er lange wachttijden waren ben ik terecht gekomen bij  een klassiek geschoold arts die behandelt in verschillende  ziekenhuizen met veel succes …(een internist, endocrinoloog en geriater van opleiding )  De arts kan op veel tegenstanders rekenen en wordt daarom ook niet erkend bij de mutualiteiten . 

Weer het hele verhaal , weer staalafnames van vanalles en nog wat , 6 mnd een cortisolkuur genomen  die totaal geen impakt had op mijn lichaam . Mijn waarden stegen niet en op mezelf maakte ik niet genoeg cortisol aan . Uit de ITT test bleek dat ik een primaire bijnierinsufficiëntie  had met een vrij hoge ACTH , cortisol was nog steeds te laag mijn maximale waarden bleven onder de 18 , normaal dient dit meer dan 20 te zijn .

Uit de andere testen bleek dat het om een bindweefselaandoening ging ehlers danlos en vermoedelijk hypermobiliteit … Nooit van gehoord , op zijn aanraden dan weer een afspraak gemaak bij het uza op de genetische dienst 6 maand wachttijd … Te nemen of te laten ! 

Advertenties

Een reactie op “Van dokter naar dokter naar dokter naar dokter , …

  1. herken enorm uw leidensweg, net LYME positief getest eindelijk na 25 jaar… zit het niet tussen mijn oren, moet zeggen dat het zeer frustrerend was hoe dokters mijn symptomen weglachten en van meiske hoe oud ben jij waarom een cardiogram laten maken haha zeer frustrerende onderzoeken gehad, diverse kijkoperaties en eigenlijk ligt het zeer simpel, 1 x deftig bloedonderzoek door mijn nieuwe huisarts, was het zo moe om belachelijk gemaakt te worden. Volgende woensdag ruggenprik, met hartmonitor 24 uur en dan start behandeling….. Veel courage aan u en aan mijn mede chronische collega’s :-)!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s